ik zag mijn dochter na enkele weken gewoon veranderen.

A. – 12 jaar (Mierlo): Alle leergebieden i.c.m. tweetaligheid

Hoi Jacqueline,

Vooraf wil ik nog vlug even zeggen, dat ik je een super toffe vrouw vind. En ik heb veel bewondering voor je. Hoe je voor jezelf richtingen in het leven durft te kiezen en durft te volgen.

Jouw spontaniteit heeft mij vanaf moment 1 een goed vertrouwensgevoel gegeven. Ik ben namelijk lekker sceptisch als ik in anderen moet geloven. Een van mijn goede eigenschappen denk ik (hahaha). Maar bij jou was dit niet zo nodig, omdat jij weet waar je het over hebt en je bent gewoon eerlijk. Fijn dat die mensen er nog zijn, als je ze echt nodig hebt. Vaak als je echt hulp nodig hebt blijkt achteraf, dat je er niet echt veel verder mee bent gekomen. Dit is bij jou niet het geval.

Mijn dochter zat op de basisschool. Ze is een rustig kind, dus ze valt niet echt op in een grote klas van 30/35 leerlingen. Opeens krijg ik een telefoontje van de basisschool om even op gesprek te komen, zomaar uit het niets. De school had zich in de tussentijd bezig gehouden met fuseren en vernieuwing van de directie. Maar goed, in het gesprek met de leerkracht bleek dat mijn dochter ineens 9 maanden leerachterstand had. Dit gesprek was in januari, dus was ik nogal verrast dat hier het voorgaande jaar niets over vermeld was.

Om een lang verhaal kort te maken kwam het er op neer dat de school niets ondernam en dat we thuis veel geoefend hadden. Na twee maanden had de school nog niet in beeld of, er wel/geen vooruitgang geboekt was. Dit had tot gevolg dat we van school gingen veranderen. Natuurlijk was dit een hele grote omslag voor mijn dochter. Op de nieuwe school ging ze al aardig vooruit. Maar haar zelfvertrouwen was hierdoor wel een beetje geschaad. Via, via kreeg ik het telefoonnummer van Jacqueline Kniepstra, met de mededeling dat zij mij goed zou kunnen helpen.

Jacqueline heeft via testen een goed beeld kunnen maken van mijn dochters kwaliteiten en waar nog ruimte was voor eventuele verbetering. Ook uit deze testen kwam naar voren dat ze helemaal geen last had van dyslexie, wat door de oude basisschool wel eens werd geroepen.

Jacqueline had een heel plan uitgewerkt waar mijn dochter mee aan de slag kon. Ik ben zo ontzettend blij dat iemand mij aan Jacqueline heeft voorgesteld, want ik zag mijn dochter na enkele weken gewoon veranderen. Ze was vrolijker, meer zelfverzekerd en leren vond ze zelfs leuk worden.

Ik ben echt trots op mijn dochter. Ze heeft er hard voor gewerkt; huiswerk van school en huiswerk voor RT maken, dat is niet niks op een leeftijd van 11/12 jaar. Nu we alles afgerond hebben is er geen achterstand meer. Ze loopt zelfs op sommige punten voor op haar leerleeftijd. Hoe super knap is dat!

Ik had zelf ook wat geoefend met mijn dochter. Het nadeel is dat ik geen lerares ben en ook niet op de hoogte ben van de manier waarop nu wordt lesgegeven. Het was dus super fijn dat ik mijn verantwoording voor mijn dochter een stukje in Jacquelines handen kon leggen. Dit gaf mijn dochter de kans om te zijn wie ze is, en te leren op het niveau wat bij haar past en niet daaronder. Het gaf mij de kans om mijn dochter te steunen met huiswerk, maar hoefde ik niet de lerares te spelen.

Ik kan iedere ouder met enige twijfel aanraden om bij Jacqueline een test te laten maken en vervolgens te bekijken wat het beste plan van aanpak is. De nieuwe school had gezegd dat mijn dochter niet per se naar een RT hoefde te gaan. Maar mijn gevoel zei, dat ze toch wat meer begeleiding nodig had. Deze begeleiding heeft ze van Jacqueline gekregen. Vandaag was haar kennismakingsdag op de middelbare school en ze liep daar trots en vol zelfvertrouwen rond.

Dank je wel Jacqueline, ik ben zeer dankbaar voor je hulp. Zonder jou was ze niet zo ver gekomen.

Groetjes van L.S.

Read more

2018-03-30T16:39:23+00:00

Leave A Comment