Remedial Teaching 2018-03-26T01:17:06+02:00

REMEDIAL TEACHING

WAT IS REMEDIAL TEACHING?

Remedial teaching (RT) wil zeggen dat er hulp wordt verleend aan leerlingen die pedagogische en/of didactische hulp nodig hebben. Dit zijn vaak kinderen die door een bepaald leer- en/of gedragsprobleem dan wel een leer- of gedragsstoornis op een lager niveau functioneren dan waartoe zij intellectueel gezien in staat zijn. Remedial teaching kan gegeven worden aan kinderen binnen alle onderwijsniveaus en onderwijssoorten.

WAT IS/KAN EEN REMEDIAL TEACHER?

Een professioneel remedial teacher (RT-er) geeft op maat vakkundige hulp aan leerlingen die vastgelopen zijn in het onderwijsleerproces op een basisschool of op een school voor voortgezet onderwijs. Deze hulp kan op school worden gegeven of in de eigen praktijk. De remedial teacher is een bevoegd leerkracht (PO of VO) en heeft zich gespecialiseerd als Master SEN (Special Educational Needs).

  • Signalering en diagnostisering van leerlingen.
  • Het begeleiden van leerlingen (remediëring en evaluatie) met leerstoornissen en leermoeilijkheden.
  • Het verwijzen van leerlingen naar externe hulp (bijv. GZ-psycholoog).
  • Het bespreken van leerlingen met ouders en groepsleerkrachten.
  • Voorlichting geven aan ouders, leerlingen en groepsleerkrachten.

Het is hulp die volledig is toegespitst op het probleem van de leerling:
HET IS ALTIJD MAATWERK!

REFERENTIES

Door het vertrouwen wat Jacqueline altijd in onze dochter heeft gehad, hebben wij eruit kunnen halen wat er in zat. Met nog Kaderadvies in het verleden gaat onze dochter komend schooljaar naar het VMBO-T!!! Jacqueline bedankt!! Je bent een kanjer!

Mevrouw E.

Dit hebben we echt aan jou te danken (en aan het harde werken van A.), maar zonder jou was dit haar echt niet gelukt !!!!! Wat een half jaar RT kan doen (jij verricht wonderen !!)

S., moeder van A.

A. vond het altijd erg fijn om naar jou toe te gaan, ze heeft veel van je mogen leren Jacqueline en daar zijn we je zeer dankbaar voor. Wat fijn dat we jou hebben leren kennen. EEN GROTE DANKJEWEL van ons !!

R. en S. en A.

OPENINGSTIJDEN

Ma-Vr 8:30-19:00
Zaterdag 9:00-17:00
Zondag gesloten

0492-667278

LOCATIE

“Als je focust op de gewenste toekomst wordt verandering gemakkelijker. Focus daarom op wat je wel wilt in plaats van wat je niet wilt.”

(Bron: F.P. Bannink)