Dyscalculie 2018-05-25T20:56:55+00:00

Ouders en kinderen aan het woord.

Wij vertellen u graag hoe gepassioneerd en gedreven wij zijn wanneer wij uw kind mogen helpen. Daarin zijn we echter niet uniek. De reacties van ouders en kinderen zijn dat naar ons gevoel wel.

Referenties zijn ervaringen van cliënten die bij A-rt zijn begeleid

16 juni16 , 06 ,2020

Bedankt voor alles!

16 juni 2020|Categories: Alle categorieën, Dyscalculie, Leerachterstand|

A. – 11 jaar (Mierlo): rekenen, dyscalculie?

Hoi Jacqueline,

Wij zijn zeer tevreden over hoe goed Marcia en jij onze dochter hebben geholpen. Wij zaten van het ene op het andere moment een kind, dat helemaal was vastgelopen met rekenen. Zelfs de tafeltjes kende ze niet meer, terwijl dat in de jaren daarvoor helemaal geen probleem was.


Door jullie goede en leuke lessen, het aanleren van foefjes die ze kan gebruiken en het aanpakken van haar faalangst zit ze nu weer op een niveau waarin ze prima mee kan met de rest van de klas. Mede door jullie hulp heeft ze een HAVO-advies gekregen en gaat ze vol goede moed naar een nieuwe school, vol zelfvertrouwen dat ze dit prima aankan.

Bedankt voor alles!

Groetjes, ook namens A,

P. en J., ouders van A.

Lees meer

29 augustus29 , 08 ,2017

Kortom je bent een vakvrouw, met een prettige persoonlijkheid.

29 augustus 2017|Categories: Alle categorieën, Dyscalculie|

E. – 12 jaar (Eindhoven): Dyscalculie

Hoi Jacqueline,

Graag willen wij jou laten weten hoe dankbaar wij zijn voor de begeleiding die jij E. gegeven hebt. Toen er bij E. vermoedens waren van dyscalculie zijn wij op zoek gegaan naar een remedial teacher met als specialisatie dyscalculie en kwamen bij jou uit.

Naast jouw kennis m.b.t. dyscalculie heb je nog zoveel meer te bieden.

Wat opviel tijdens het hele traject zijn een aantal aspecten:

  1. Je weet een gezellige sfeer neer te zetten, waardoor E. zich snel op haar gemak voelde (en wij ook!).
  2. Je hebt veel kennis (van o.a. dyscalculie) en weet dit te verwerken in je lessen.
  3. Je kijkt per sessie/les goed wat er op dat moment nodig is. Naast het geven van uitleg van de stof heb jij E. en ons goed uit kunnen leggen wat dyscalculie inhoudt. En zag je op een bepaald moment ook dat faalangst haar dwars zat. Jij bent hier meteen op in gesprongen. Kortom je werkt geen vast protocol af, maar je kijkt wat er nodig is en weet dit op het juiste moment in te zetten.
  4. Je bent een enorme steun geweest. Op de momenten dat het nodig was, was jij er en probeerde je ruimte te maken (ook als dit tussen de afspraken door was).
  5. Je hebt bruggen weten te bouwen tussen de RT-lessen, school en ons als ouders. Dit maakte dat iedereen wist waar E. zat in haar (leer-)ontwikkeling en maakte dat zij zich begrepen voelde op alle vlakken.

Kortom je bent een vakvrouw, met een prettige persoonlijkheid.

Dank je wel voor jouw inzet de afgelopen 2 jaar.
Inmiddels zitten de eerste dagen van de middelbare school er op en is E. vol zelfvertrouwen op weg gegaan naar een volgende fase.

Groetjes van J. en I., ouders van E.

Lees meer

29 juni29 , 06 ,2015

Haar rekenniveau is met sprongen vooruit gegaan!

29 juni 2015|Categories: Alle categorieën, Dyscalculie, Leerachterstand, Overig|

M. – 12 jaar (Mierlo): Rekenen

Beste Jacqueline,

Twee jaar geleden kregen wij als ouders van onze dochter steeds meer het gevoel dat er op school iets over het hoofd werd gezien in de ontwikkeling van onze dochter.

Ze is een slim kind met een grote woordenschat en goede algemene ontwikkeling.
Waar ze andere dingen zo oppikte en onder de knie kreeg bleef ze met rekenen en klokkijken zo’n moeite houden dat ze er een beetje onzeker van was geworden.

Op school is ze beslist geen haantje de voorste en haar leerprestaties zijn bovengemiddeld dus daarover maakte men zich geen zorgen.

Wij besloten om contact met A-rt te zoeken om onze twijfel eens te bespreken. Ze heeft toen bij Jacqueline een aantal toetsen gedaan en daaruit kwam naar voren dat ze een rekenprobleem heeft, wellicht dyscalculie maar dat zou de tijd ons leren.

Jacqueline heeft haar rekenvaardigheid super goed geanalyseerd en in kaart gebracht zodat onze dochter er in de wekelijkse lessen gericht aan heeft kunnen werken.

Haar rekenniveau is met sprongen vooruit gegaan!

Ze ging met plezier naar de “bijles” omdat ze daar werd begrepen en geholpen om samen met Jacqueline haar probleem aan te pakken. Ze leerde van haar dat ze wel kan rekenen met plezier omdat Jacqueline haar de juiste methodes heeft kunnen aanreiken. Dit was op school nooit gelukt.

Haar motivatie en onzekerheid waren snel weer op peil en ze ging graag iedere week naar Jacqueline toe.

Wij hebben als ouders de begeleiding van Jacqueline als zeer professioneel en persoonlijk ervaren.

Nu gaat ze vol vertrouwen naar de middelbare school (Havo/Vwo) en mocht ze Jacqueline in de toekomst nodig hebben om te werken aan de rekentoets komt ze zeer zeker weer bij A-rt terug!

Jacqueline bedankt voor de fijne begeleiding van onze dochter.

Read more

1 maart01 , 03 ,2014

Ik vond de RT echt superfijn.

1 maart 2014|Categories: Alle categorieën, Dyscalculie, NLD|

J. – 13 jaar (Geldrop): Dyscalculie en NLD

Hoi Jacqueline,

Met J. gaat het heel goed op de middelbare. De RT werpt zijn vruchten af. Ze heeft voor rekenen geen onvoldoendes gehaald, dus dat geeft haar zelfvertrouwen.

Ze heeft sowieso alleen maar prachtige punten.

Groetjes M, moeder van J.

Hoi Jacqueline,

Ik vond de RT echt superfijn. Het heeft echt geholpen! Het gaat goed op school en ik haal goede punten dus ik ga vast over naar de 2e klas! Echt superbedankt voor alles! Ik mis je wel hoor!

xx J.

Read more

26 juni26 , 06 ,2013

Een heel goed en fijn traject.

26 juni 2013|Categories: Alle categorieën, Dyscalculie|

J. – 12 jaar (Geldrop): Dyscalculie

Hoi Jacqueline,

Ik stuur je de mail door zoals ik die naar de intern begeleider verstuurd heb ter info.
En goed nieuws, J. is voor rekenen van een 5,3 op het vorige rapport naar een 7,2 gegaan op haar laatste rapport, goed hè!

Hoi …,
Naar aanleiding van de dyscalculie van J. heb jij mij doorverwezen naar een remedial teacher in Mierlo, Jacqueline Kniepstra van A-rt. Bij deze wil ik laten weten dat dat een heel goed en fijn traject is geworden.

Wij zijn dan ook zeer tevreden over haar, zij heeft met J. alle basisdingen weer doorgewerkt, gekeken waar J. haar dyscalculie zit en hoe ze daarmee om kan gaan. Ze begeleidt haar voorlopig ook nog enkele maanden op de middelbare school en biedt J. daardoor houvast.

We zien J. groeien, dus dit was een goede keuze. Jacqueline heeft een hele laagdrempelige benadering die voor kinderen heel fijn is en ook begrip voor de zorgen en vragen van ouders.

Toen je haar doorverwees had je nog geen ervaringen met haar, dus vandaar dat ik je dit even mail. Mocht je nog ouders hebben met dezelfde vraag mag je ze gerust naar haar door verwijzen. Bedankt in ieder geval nog voor de tip.

Groetjes M.W., moeder van J.

Read more

1 juni01 , 06 ,2013

Jij bent de beste !!!

1 juni 2013|Categories: Alle categorieën, Dyscalculie, NLD|

J. – 12 jaar (Geldrop): Dyscalculie en NLD

We hebben het samen altijd leuk en gezellig xxx

Je hebt mij geholpen met mijn… piep

Je bent superlief en nooit chagrijnig!

Ik heb veel van je geleerd.

Je bent de beste !!!

Je hebt me supergoed geholpen en gesteund.

Dankzij jou heb ik meer zelfvertrouwen!

Je bent super gezellig.

Ik ga je missen !!

Read more

1 juni01 , 06 ,2012

Zonder jou… och, ik moet er niet aan denken…

1 juni 2012|Categories: Alle categorieën, Dyscalculie, NLD|

B. – 12 jaar (Mierlo): Dyscalculie en NLD

Lieve Jacqueline,

Wij willen je graag heel hartelijk bedanken voor je bijzonder goede hulp aan en welgemeende betrokkenheid bij B. (Zonder jou… och, ik moet er niet aan denken… je weet wel wat ik wil zeggen).
Wij wensen je een hele fijne vakantie en graag tot volgend schooljaar!

Categorieën Referenties

Recent Tweets

Archief