Alle categorieën 2018-03-23T17:52:42+02:00

Ouders en kinderen aan het woord.

Wij vertellen u graag hoe gepassioneerd en gedreven wij zijn wanneer wij uw kind mogen helpen. Daarin zijn we echter niet uniek. De reacties van ouders en kinderen zijn dat naar ons gevoel wel.

16 mei16 , 05 ,2024

Het resultaat van haar begeleiding is echt super!

16 mei 2024|Alle categorieën, Dyslexie, Leerachterstand|

L. – 10 jaar (Mierlo): dyslexie, lezen, begrijpend lezen

Jacqueline van A-rt Remedial Teaching heeft mijn zoon de afgelopen drie jaar fantastisch begeleid in zijn lees- en begripsvaardigheden. Hoewel dyslexie niet volledig werd vastgesteld na uitgebreid onderzoek in 2021, bleek lezen en met name begrijpend lezen erg lastig.

Jacqueline stelde een gedetailleerd handelingsplan op en heeft dit vervolgens met toewijding en professionaliteit uitgevoerd. De begeleiding begon op locatie en later ging dit over naar online lessen via Teams. Deze overgang verliep verrassend soepel en het werkte perfect!

Het resultaat van haar begeleiding is echt super! Mijn zoon heeft echt vooruitgang geboekt in zijn begripsvaardigheden en heeft een aanzienlijk niveau van zelfvertrouwen ontwikkeld. Dankzij de ondersteuning van Jacqueline kan hij nu zelfstandig verder, op het niveau waar hij hoort te zitten.

De persoonlijke touch en de liefdevolle begeleiding van Jacqueline hebben het verschil gemaakt. Haar passie voor het vak en haar inzet voor haar studenten zijn bewonderenswaardig. Wij willen je echt heel erg bedanken voor jouw top begeleiding!

Liefs, C. en L.

24 september24 , 09 ,2023

Wij hebben onze K. zien opbloeien!!!

24 september 2023|Alle categorieën, Leerachterstand|

K. – 12 jaar (Geldrop): leerachterstand

Beste Jacqueline,

Allereerst onze hartelijke dank voor alle goede zorgen!

Wij willen jou bedanken voor jouw (engelen-)geduld met onze K. Wij vonden jouw manier van communiceren zowel met onze K., school als met ons erg prettig. Wij konden bij jou terecht met onze vragen en met onze zorgen. Wij hebben onze K. zien opbloeien!!! Onze K. had een achterstand van 1,5 jaar. Hij was onzeker en dankzij jouw uitleg, begeleiding en eindeloos geduld heeft K. in een korte periode deze achterstand weten weg te werken.

Wij hebben er geen bezwaar mee wanneer onze evaluatie op jouw site wordt geplaatst.

Wij wensen jou het allerbeste!

I. en P., ouders van K.

14 juli14 , 07 ,2023

Then we met Jacqueline…..

14 juli 2023|Alle categorieën, Leerachterstand, Tweetaligheid|

M. – 12 jaar (Geldrop): tweetaligheid

Hi Jacqueline!

As we spoke, here is our testimony that you can publish on your website:

We moved from Brazil to the Netherlands in July 2019 and we had a big challenge on our hands: integrating our children into Dutch society. The process was relatively simple, but the pandemic came and we went through difficult times. The children did not go to school and this delayed all learning of the Dutch language, drastically lowering their confidence in themselves. We hired two remedial teachers to fill this gap, but unfortunately we didn’t face the desired effect. Our eldest son was the most impacted as he was 8 when we moved here and his school grades were only good in math.

Then we met Jacqueline. In the first contact, we noticed a striking difference in the way she organizes activities: always very attentive and methodical. We had the opportunity to experience how a true remedial teacher should do its job: with objectivity and talent. Since our oldest son has had contact with her, his grades have improved a lot and his progress in school has started to go smoother. His confidence was restored and finally he can now, after 1 year of lessons with Jacqueline, move on on his own legs. Obviously a lot came from his own efforts, however, we believe that Jacqueline’s method was instrumental in providing this. We can only thank Jacqueline for her excellent work.

Lees meer

14 juni14 , 06 ,2023

We zijn erg tevreden.

14 juni 2023|Alle categorieën, Dyslexie|

G. – 14 jaar (Helmond): dyslexie

Onze dochter kreeg in de 1ste klas VWO-tto (tweetalig onderwijs) van de school te horen dat ze vermoeden dat ze dyslexie had. Wij waren verbaasd, ze las soms drie boeken tegelijk, dus samen lezen hebben we nooit gedaan. We zijn er zelf wat meer op gaan letten en toen bleek dat ze toch wel wonderlijk kan voorlezen en ook de wijze waarop ze schrijft noemen we wonderlijk. Na een korte zoektocht kwamen we uit bij Jacqueline voor ondersteuning.


Onze dochter moest eerst een half jaar ondersteuning van een Remedial Teacher krijgen alvorens een echte diagnose kon worden gesteld. Jacqueline heeft online deze ondersteuning samen met onze dochter opgepakt. Dit is erg goed verlopen, onze dochter neemt niet snel iets aan en is erg eigengereid. We zien dat haar schoolresultaten in het tweede jaar VWO-tto beter zijn dan in het eerste jaar. Ze weet beter hoe ze zaken aan moet pakken en hoe ze moet omgaan met haar dyslexie. Uiteindelijk heeft onze dochter na een half jaar ondersteuning de testen voor dyslexie gemaakt en daar blijkt ernstige dyslexie uit. Het helpt haar nu om extra tijd voor toetsen te krijgen en ze probeert nu uit of het voorlezen van toetsen haar kan helpen. Jacqueline heeft goed tot onze dochter door weten te dringen. Het was geen enkele keer een probleem om met Jacqueline aan de slag te gaan. We zijn erg tevreden over de werkwijze van Jacqueline en de terugkoppeling die ze ons als ouders heeft gegeven over de voortgang.

Groetjes en succes voor de toekomst.

D., moeder van G.

Lees meer

7 juni07 , 06 ,2023

Ook deze digitale lessen waren van dezelfde zeer hoge kwaliteit

7 juni 2023|Alle categorieën, Dyslexie, Leerachterstand|

P. – 11 jaar (Helmond): lezen, spelling, dyslexie?

Bij onze zoon P. bestond er in 2021, bij ons als ouders en bij de basisschool een vermoeden dat P. mogelijk dyslectisch zou kunnen zijn. Om deze reden hebben wij contact opgenomen met Jacqueline Kniepstra van A-RT. Na uitgebreide testen bleek dat P. geen dyslexie had, maar wel een zwak woordbeeld en moeite met de taalregels. Daarom heeft P. vanaf oktober 2021 tot april 2023 een remedial teaching traject gevolgd.


Dit traject was zeer gestructureerd waarbij er eerst een gedegen onderzoek heeft plaatsgevonden naar wat de exacte hulpvraag was en hierna is een handelingsplan opgesteld. De eerste maanden was dit een traject waarbij P. fysiek naar de leslocatie van A-RT ging. Later is er overgegaan naar een digitale lesomgeving waarbij er via Teams meetings les werd gegeven. Ook deze digitale lessen waren van dezelfde zeer hoge kwaliteit en net zo goed verzorgd als de lessen op locatie. Dankzij de intensieve training die Jacqueline gegeven heeft, waren de eind CITO resultaten van P. keurig op niveau. Wij zijn dan ook zeer tevreden over de manier waarop de remedial teaching door A-RT verzorgd werd.

Hartelijke groeten,

G. & E., ouders van P.

Lees meer

Categorieën Referenties

Recent Tweets

Archieven